Als ik denk aan de kleur van de zomer dan is dat geel. Geel is vrolijk en zonnig, denk maar eens aan de prachtige zonnebloem velden die deze periode in bloei staan!

Geel

Geel is dan ook een kleur die langzaam weer terug komt in de interieur s. Het is een mooie kleur om te gebruiken als accent om een interieur wat meer leven te geven. Een groot voordeel is dat je

het op je eigen wijze kunt toepassen. De één houdt de basis graag rustig en voegt een paar gele details toe, waar een ander liever uitbundig combineert met knallende kleuren. Ook dan is geel een geweldige toevoeging. In deze blog geef ik een aantal voorbeelden en tips van de kleur geel in je interieur .

Schilderen

Foto 2 en 3: Flexa Couleur Locale - Positive Thailand

Met een pot verf kan je veel bereiken. Schilder een muurtje als accent in een vrolijke kleur geel. Door de rest van het interieur rustig en naturel te houden zie je dat het geel niet té heftig wordt. De tint geel die je gebruikt bepaalt een groot deel van het effect. Vraag vooraf om een aantal grote kleurstalen of kleur testers zodat je de mooiste kleur bij het lichtinval van de ruimte kan uitzoeken.

Gordijnen
De kleur geel komt terug in de nieuwste gordijn collecties, hiermee is een somber interieur in een handomdraai vrolijk. Door het te combineren met fris witte muren en antraciet grijs of zwart ont-

Raambekleding van bece®

staat er een volwassen uitstraling. In de kinderkamer of speelhoek kan het met wat fellere kleuren gecombineerd worden.
Denk eens aan geel aan de gordijnstof, jaloezieën of rolgordijnen. Leuk in de slaapkamer maar ook in de woonkamer of om een hal een zonnige sfeer te geven.

Color blocking

Color blocking is het gebruiken van gekleurde vlakken. Dit is een manier om een kleur in huis te halen. Een geel vloerkleed, daar zou je misschien niet zo snel aan denken maar het brengt meteen heel veel kleur in de zithoek.

Karpet Contessa van Parade

Of je kiest voor een kanarie geel blok kastje in de zithoek. Je zou hiervoor goed een oud kastje kunnen restylen.

Interieur styling

BN Wallcoverings, Fleurie Magnolia Grey behang - A House of Hapiness gordijnen

Met de interieur styling zet je de puntjes op de i. Combineer gele woon-accessoires zoals kussens, vazen en bloemen met elkaar. Op deze manier breng je snel kleur in huis en is het ook te veranderen in een andere tint.

Behang Eijffinger Masterpiece - Little Green

Het doorleefde hout of leer zorgt voor een stoer geheel. Voor een chiquer effect kies je voor de combinatie met goud of een klassieke print.


Desso & Ex collectie tapijt - Behang New Neutrals van BN WallcoveringsIk hoop je weer te hebben geïnspireerd en ben benieuwd of je voor geel durft te gaan.

Zonnige groet, Marije